Membru SEMRo: Agile Media

logo Agile Media

Agile Marketing using Big Data

badges-01
     agilemedia.ro

letstalk@agilemedia.ro

0724 059 483

Agile Media este agentia digitala care a aparut din dorinta de a oferi clientilor o alta experienta de promovare in spatiul competitiv din Online. Ceea ce ne diferentiaza de celelalte agentii din Romania sunt datele si informatiile globale raportate la piata din Romania. Oferim servicii complete de marketing online pentru toti clientii, dezvoltam si implementam strategii personalizate de promovare pentru fiecare client in parte.

1.      Principalele servicii pe care le oferim sunt:

SEO – Search Engine Optimization 

PPC – Pay Per Click

SMM – Social Media Marketing

ORM – Online Reputation Management

Alte servicii integrate sunt: Content Marketing, SEO local si Link Building, Analytics.

2.      Big data, informatii globale

Agile Media revolutioneaza piata de Search Engine Marketing din Romania. Ne bazam pe informatii globale raportate la domeniile web .RO si suntem singura agentie din Romania care detine astfel de informatii. Din acest motiv am construit si primul infografic numit The State of .RO #Domains (http://agilemedia.ro/thestateof-ro-domains/).

Suntem in era Big Data si pentru o privire de ansamblu sunt necesare cat mai multe informatii din piata.

a.   Primul infografic a fost construit cu ajutorul unui crawler (robot, spider) care a parcurs tot web-ul romanesc. Crawler-ul a fost ajutat de infrastructura pe care Agile Media o detine: servere si conexiuni la internet puternice, masini, algoritmi si tehnologie de ultima ora.

In prezent avem informatii referitoare la peste 350.000 de domenii .RO care au cel putin o mentiune pe web (text, link, etc). Monitorizam in permanenta toate aceste domenii pentru a urmari evolutia lor.

Infograficul prezinta informatii despre domeniile .RO: cate sunt live si cate sunt inactive; cate folosesc  elemente importante de SEO si cate nu folosesc; cate folosesc Google Analytics pentru analiza traficului; cate domenii .com.ro, .org.ro, .info.ro, s.a.m.d. exista.

Acest infografic a fost primit foarte bine de comunitatea online si a primit mentiuni de pe Wall-Street.ro, Adevarul.ro si multe alte reviste si bloguri din Romania.

b.   Cel de-al doilea infografic prezinta informatii despre site-urile care fac E-commerce in Romania. Am detectat in total peste 50 de platforme de E-commerce. Top platforme de E-commerce folosite in Romania sunt: 

  1. Prestashop
  2. Opencart
  3. Magento

 Din informatiile noastre Prestashop isi pastreaza pozitia la nivel global al pietei Romanesti. WordPress va tinde sa creasca, iar OpenCart va tinde sa scada. Una dintre platformele utilizate in Romania este Summer Cart, originara din Bulgaria.

Infograficul prezinta informatii despre timpii de incarcare ai site-urilor, numarul de pagini per domeniu, cat si date extrase folosind crawlerul nostru si din alti indicatori externi.

In ultima sectiune a Infograficului am alcatuit un top SEO al tuturor site-urilor romanesti din zona de E-commerce. Scorul este alcatuit in Scor de OnPage SEO, Scor de OffPage SEO si Scor de Social Media. Puteti vedea statisticile complete la adresa http://agilemedia.ro/thestateof-ro-e-commerce/, alaturi de primele 1000 de magazine online din topul nostru.

 3.      Resurse gratuite

Agile Media este singura agentie din Romania care ofera gratuit un audit SEO complet, cu ajutorul platformei pe care am construit-o. Auditul poate fi cerut de utilizatori in pagina

http://agilemedia.ro/audit-seo-instant/, va fi primit in format PDF si prezinta informatii despre gradul de optimizare al tuturor paginilor si imaginilor din site-ul analizat.

In urma analizei magazinelor online am alcatuit un top. La adresa http://agilemedia.ro/check-your-shop/ puteti verifica pozitia magazinelor online din Romania, in topul nostru.