SEMRo 2013 – Studiu „Search Engine Marketing in Romania”

semro studiu

Ce este studiul SEMRo?

 

Studiul prezinta un raport de cercetare referitor la starea si caracteristicile pietei locale de online marketing. Ce poti afla din acest studiu?
• detalii despre cum functioneaza piata de online marketing din Romania,
• trendurile din 2013 cu privire la bugetele care vor fi alocate pentru diverse servicii de marketing online,
• cele mai folosite si cele mai eficiente metode de promovare in mediul online,
• motivele pentru care firmele prefera sau nu sa externalizeze serviciile Google AdWords,
• ce beneficii au adus Google AdWords si SEO firmelor din Romania.

Cristian Ignat

PPC Marketing Manager || 2Parale

„M-am bucurat sa vad ca cei mai multi respondenti cresc investitiile in promovarea online, in special in PPC, chiar daca bugetele sunt inca mici comparativ cu alte tari. E important sa stim ce canale atrag cele mai mari bugete si care sunt oportunitatile de crestere, iar acest studiu ne ajuta in aceasta directie.”

Victor Caraș

Online Marketing Manager || Christian Tour

„O initiativa laudabila si un pas inainte pentru comunitatea SEM din Romania. Great job SEMRo!”

 

Cu ce te poate ajuta studiul?

✓   Daca esti client si folosesti servicii de online marketing: poti lua decizii informate despre ce sa alegi in mixul de marketing. In cele din urma, va trebui sa testezi, sa verifici si sa vezi ce se aplica in mod concret industriei in care iti desfasori activitatea si ce se potriveste cu modelul tau de business. Iar studiul te poate ajuta să iei decizii cat mai bune sau sa te orientezi catre instrumente pe care inca nu le-ai incercat.

✓   Daca esti furnizor de servicii de online marketing: studiul te ajuta sa te orientezi mai bine in piata autohtona. Poti afla unde te afli tu, unde se afla altii. Ai o borna la care sa te raportezi. Studiul e util, de asemenea, pentru a intelege tendintele viitoare si pentru a compara piata din Romania cu alte piete.

✓   Iar dacă esti interesat de domeniu, fara să fii parte din el: poti avea o perspectiva generala asupra pietei de Internet marketing din Romania, cu date proaspete, culese de la oameni care sunt prezenti pe aceasta piata.

doar10eur-2

Cu un simplu SMS* descarci studiul imediat! plateste_sms

 

Sau, daca preferi, poti plati cu cardul!

plateste_card

*La plata prin SMS valoarea studiului este de 10€+TVA, iar in cazul platii prin card valoarea este calculata in RON, la cursul zilei. Toate platile sunt efectuate prin NETOPIA MobilPay. Descarcarea studiului se face o singura data!